Gräddig chilipasta

Det här var gott! Snabbt och enkelt att göra, perfekt på en vardag. En del hackande och strimmlande först, men sen gick det undan. Vi hade spagetti till, men nästa gång blir det nog gnocchi eller liknande så man kan fånga upp den smarriga och smakfulla såsen.
Du behöver (till 5-6 port.)
3 st vitlöksklyftor
3 st röda lökar
700 g färsk skinka
2 tsk sambal oelek
1 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
4 dl grädde
salt
Gör så här:
Hacka vitlöken och rödlöken fint och strimla skinkan fint. Stek först skinkan i het panna. Lägg över i en gryta när du är klar. Stek sedan vitlök och rödlök och häll över i grytan när det är klart. Blanda ner sambal, soja och fond och häll sist på grädden. Låt koka en liten stund. Smaka av med salt.
Smaklig måltid!