Nu kommer det :-)
Receptet på en superenkel, lättlagad och god köttfärspaj. Nu ska ni inte tänka en sån där klassisk köttfärspaj med en botten som ska i formen först, utan det här är en smulpaj. Fixa köttfärsen, ner i formen och smula över degen och in i ugnen. Svårare än så är det inte ;-)
Receptet är till två pajer, perfekta matlådor!

Johannas köttfärssmulpaj
Du behöver till två pajer:
170 g smör
1,5 dl crème fraiche
9 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
Köttfärsröran:
1,5 rödlök
1 kg köttfärs
1 förp pastasås chili (à 390 g)
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
1,5 tsk basilika
1 tsk chili
2 tsk paprikapulver
1,25 tsk salt
ev lite peppar
ca 1 dl riven ost
Dekorera med hackade soltorkade tomater och servera en sallad till och eventuellt lite ört- & vitlökssås.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn).
Pajdeg: smält smöret, låt det svalna något. Blanda sedan smöret ihop med creme fraiche, vetemjöl och salt till en smulig deg.
Köttfärsröran: hacka löken fint och stek den sen i smör. När löken är blank lägg i köttfärsen och stek tills köttfärsen är genomstekt. Blanda i kryddor och pastasåser, koka ihop en liten stund, smaka av med salt och peppar.
Häll i köttfärsröran i två pajformar och smula sedan över degen så den täcker köttfärsröran. Strössla över ost och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Dekorera med hackade soltorkade tomater.
Smaklig måltid!