vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Nu kommer det :-)

Publicerad 2015-11-18 20:13:00 i Allmänt, köttfärs, lättlagat, matpaj, snabblagat, vardagsmat,

Receptet på en superenkel, lättlagad och god köttfärspaj. Nu ska ni inte tänka en sån där klassisk köttfärspaj med en botten som ska i formen först, utan det här är en smulpaj. Fixa köttfärsen, ner i formen och smula över degen och in i ugnen. Svårare än så är det inte ;-)
Receptet är till två pajer, perfekta matlådor!
 
Johannas köttfärssmulpaj
 
Du behöver till två pajer:
170 g smör
1,5 dl crème fraiche
9 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
 
Köttfärsröran:
1,5 rödlök
1 kg köttfärs
1 förp pastasås chili (à 390 g)
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
1,5 tsk basilika
1 tsk chili
2 tsk paprikapulver
1,25 tsk salt
ev lite peppar
 
ca 1 dl riven ost
 
Dekorera med hackade soltorkade tomater och servera en sallad till och eventuellt lite ört- & vitlökssås.
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn).
Pajdeg: smält smöret, låt det svalna något. Blanda sedan smöret ihop med creme fraiche, vetemjöl och salt till en smulig deg.
Köttfärsröran: hacka löken fint och stek den sen i smör. När löken är blank lägg i köttfärsen och stek tills köttfärsen är genomstekt. Blanda i kryddor och pastasåser, koka ihop en liten stund, smaka av med salt och peppar.
Häll i köttfärsröran i två pajformar och smula sedan över degen så den täcker köttfärsröran. Strössla över ost och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Dekorera med hackade soltorkade tomater.
 
Smaklig måltid!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-11-20 21:10:12

Detta får jag nog prova i helgen :)

Svar: Kul :-) Berätta gärna vad du tyckte om det :-)
Jenny

Postat av: Jo

Publicerad 2016-01-16 23:07:18

...men shit...är det "Johanna" som i jag 3> :-)

Svar: Japp 😀😉💕
Jenny

Postat av: Jo

Publicerad 2016-01-16 23:11:30

Ja, den är ju väääldigt god och enkel :-)

Svar: En av våra vardagsfavoriter 😊
Jenny

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela