vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Nu kommer det :-)

Publicerad 2015-11-18 20:13:00 i Allmänt, köttfärs, lättlagat, matpaj, snabblagat, vardagsmat,

Receptet på en superenkel, lättlagad och god köttfärspaj. Nu ska ni inte tänka en sån där klassisk köttfärspaj med en botten som ska i formen först, utan det här är en smulpaj. Fixa köttfärsen, ner i formen och smula över degen och in i ugnen. Svårare än så är det inte ;-)
Receptet är till två pajer, perfekta matlådor!
 
Johannas köttfärssmulpaj
 
Du behöver till två pajer:
170 g smör
1,5 dl crème fraiche
9 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
 
Köttfärsröran:
1,5 rödlök
1 kg köttfärs
1 förp pastasås chili (à 390 g)
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
1,5 tsk basilika
1 tsk chili
2 tsk paprikapulver
1,25 tsk salt
ev lite peppar
 
ca 1 dl riven ost
 
Dekorera med hackade soltorkade tomater och servera en sallad till och eventuellt lite ört- & vitlökssås.
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn).
Pajdeg: smält smöret, låt det svalna något. Blanda sedan smöret ihop med creme fraiche, vetemjöl och salt till en smulig deg.
Köttfärsröran: hacka löken fint och stek den sen i smör. När löken är blank lägg i köttfärsen och stek tills köttfärsen är genomstekt. Blanda i kryddor och pastasåser, koka ihop en liten stund, smaka av med salt och peppar.
Häll i köttfärsröran i två pajformar och smula sedan över degen så den täcker köttfärsröran. Strössla över ost och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Dekorera med hackade soltorkade tomater.
 
Smaklig måltid!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-11-20 21:10:12

Detta får jag nog prova i helgen :)

Svar: Kul :-) Berätta gärna vad du tyckte om det :-)
Jenny

Postat av: Jo

Publicerad 2016-01-16 23:07:18

...men shit...är det "Johanna" som i jag 3> :-)

Svar: Japp 😀😉💕
Jenny

Postat av: Jo

Publicerad 2016-01-16 23:11:30

Ja, den är ju väääldigt god och enkel :-)

Svar: En av våra vardagsfavoriter 😊
Jenny

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela