vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Pulled chicken

Publicerad 2015-11-14 21:12:00 i Allmänt, bjudmat, brödmat, kyckling, mysmat, vardagsmat,

Det här är så vansinnigt gott! Och en stor favorit här hemma. Funkar lika bra på veckan som på helgen, vardag- som till bjudmat. Det kan låta omständigt att det tar 2,5 timma i ugnen, men det sköter ju sig själv och förberedelserna är superenkla!
 
Du behöver (till 5 personer):
 
1 kg kycklingfilé
paprikapulver
2 gula lökar
3 - 3,5 dl barbequesås (rökig eller söt, välj efter eget tycke och smak)
 
Gör så här:
Stek kycklingen i het panna så den får fin yta och färg, krydda också ganska rejält med paprikapulver.
Lägg i ugnsäker gryta och lägg  sen i den klyftade löken och häll över barbequesåsen
 
 Ungefär så här är ganska lagom om såsen täcker kycklingen.
 
Ställ in mitt i ugnen, (ca 135 grader) i 2-2,5 timmar, kolla så att kycklingen inte längre är rosa.
Ta ut grytan och ta upp kycklingen och lägg upp på skärbräda eller i den serveringsformen som du ska servera kycklingen i och dra isär kycklingen med hjälp av två gafflar (den ska trilla isär) blanda runt med lite av såsen från grytan (ta så mycket som passar dig). Servera genast ihop med de tillbehör du vill ha.
 
Man kan ätas i pitabröd, tunnbröd, tortillabröd, pommes, potatisgratäng... ja, precis som du vill.
Vi brukar äta i tortillabröd (små eller medium stora) eller tunnbröd med tomater, gurka, sallad, riven ost, röd lök och en vitlökssås.
 
Vitlökssås:
2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
örtsalt
 
Pressa ner vitlöksklyftorna i creme fraichen och blanda runt,smaka av med örtsaltet.
 
Långlagat men lättlagat
 
Smaklig måltid! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela