vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Italiensk kycklinggratäng

Publicerad 2016-08-07 22:55:31 i Allmänt, bjudmat, fredag&lördagsmat, gratäng, kyckling,

En mysig helgmat och bjudmat. Tar lite tid att göra, men det är den värd!
 
Den här kycklinggratängen har några fler moment än vanliga gratänger och resultatet blir lite åt "pulled-chicken"-hållet.
 
Du behöver:
500g kycklingfilé
salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver
 
1 liten röd lök
ca 10 soltorkade tomater
60 g ruccola
1,5 dl oliver 
 
äggstanning:
3 ägg
3,5 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor (pressade)
1 msk oregano
0,5 msk basilika
salt och peppar
 
50-70 g fetaost
 
Gör så här:
Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Lägg sedan kycklingen i en ugnsfast form och krydda. Ställ in i ugnen. Vänd kycklingfileérna efter 15 minuter och krydda dem, ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter, totalt 25 minuter. Ta ut kycklingen och trasa isär den men hjälp av två gafflar.
Under tiden kycklingen står i ugnen hackas löken, de soltorkade tomaterna strimlas och ruccolan hackas grovt. Blanda ihop lök, soltorkade tomater, ruccola och oliver. Blanda sedan ihop det med den strimlade kycklingen.
Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, skå över kycklingen så det täcker precis. Smula över fetaost.
Ställ in i ugnen i 60 minuter (täck med folie efter halva tiden så den inte bränns).
 
Vi hade ugnsrostad färsk potatis och grönsallad till, mycket gott!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela