Fiskburgare
Dottern är inte jätteförtjust i fisk,så när hon ber om att vi ska ha något som har med fisk att göra, då är det bara att haka på ;-)
Dessa fiskburgare är fantastiskt goda, det tycker jag med :-)
Du behöver:
1,5 msk fiskfond + 0,5 liter vatten
500g laxfilé (utan skinn)
1 röd lök
4 msk ströbröd
2 ägg
1 tsk salt
citronpeppar
Rivet skal från 1 citron
30-40 g riven parmesan
Gör så här:
Koka upp vattnet och häll i fiskfonden, lägg i laxen och låt småkoka i ca 10 minuter. Lägg upp fisken samt lite av spadet i en djup tallrik eller i en skål och låt svalna något.
Under tiden hackar du rödlöken fint (om du vill få en mildare och mjukare smak steker du löken mjuk i smör).
Mosa fisken och blanda ner resten av ingredienserna, forma snygga burgare och stek sen dem långsamt i smör.
Servera med potatismos eller hamburgebröd (vi brukar ha Max friscobröd -mmm, gott!)

Fiskburgarna precis i lagda i stekpannan.

Bara en liten stund kvar, sen är de klara :-)

Klart!