vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Pasta med bacon- och ostsås

Publicerad 2016-02-22 20:19:00 i Allmänt, lättlagat, pasta, pastasås, snabblagat,

Dagens middag är en av sonens favoriträtter, men den är inte lika uppskattad av dottern, så det gäller att passa på när det bara är han och jag hemma ;-) Det är så himla lätt att göra och snabbt går det, perfekt när timmarna efter jobbet ska räcka till mer än bara matlagning... t.ex. göra lite blogginlägg ;-)
Grundreceptet kommer från vännen Pernilla i Jönköping, tack! :-)
 
Du behöver:
2 pkt bacon
en halv röd lök
1 ask räkost
1 burk creme fraiche
pepparmix
(ev timjan)
 
Gör så här:
Strimla baconet och knaperstek det, låt det rinna av.
Hacka löken fint och stek den mjuk i smör.
När löken är mjuk och glansig blandar du ner räkosten och creme fraichen. Rör om och låt osten och creme fraichen smälta och blanda sig. Blanda ner baconet.
Smaka av med pepparmix och ev torkad timjan.
 
Serveras med pasta, broccoli och sallad.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela