vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Kassler- och ananasgratäng

Publicerad 2016-01-10 22:27:00 i Allmänt, gratäng, lättlagat, snabblagat, vardagsmat,

Jag tycker det är rätt gott med kombinationen ananas och kassler och brukar göra en gratäng från början av 90-talet: hawaii-kassler. Med tanke på att den rätten är ca 25 år tyckte jag det var dags för en liten modernisering på den ;-) Det blev mycket uppskattat av sonen så det blir till att bevara det här receptet. Får se om det blir 25 år på det här med ;-)
 
Du behöver: (till 4 port)

600 g kassler
1-2 små burkar med ananasbitar (beroende på hur mycket man uppskattar ananas i maten)
2 burkar creme fraiche
100-150g fetaost
1 rödlök
2 dl riven ost

Gör så här:
Hacka rödlöken fint, stek den lätt (den ska inte ta färg, bara mjukna något)
Dela/strimla kasslern i lagom bitar och lägg dem i botten på en ugnsfast form, fördela ananasen och rödlöken över. Smula fetaosten och blanda den sen med creme fraichen. Bred ut röran över kasslern och strö sen över osten.
In i ugnen, i 225 grader i 15-20 minuter (sätt på grillen i slutet om den har för dåligt med färg).

Servera med ris. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela