Kyckling, currysås & ris
Dagens middag är inte så avancerad - stek, krydda, pensla på honung eller annan glace och sen är kycklingen klar, koka ris och hacka ihop en sallad och så var de bitarna klara och så är det bara såsen kvar. Ganska lätt att göra bara man vet vilken typ av smak man vill ha på sin currysås. Den här brukar jag göra och det brukar bli rätt bra :-) Som sagt jag höftar ju gärna lite när jag lagar mat.... så det här är ett ungefärligt recept, du får pröva dig fram med mängderna av de olika ingredienserna :-)
Du behöver:
1,5 msk smör
1-1,5 msk curry
2,75 dl vispgrädde
0,75 msk hönsbuljong
1,5-2 msk honung
0,5-1 tsk salt
redning (mäng efter hur tjock konsistens du vill ha)
Gör så här:
Smält smöret
Fräs curryn snabbt i smöret och häll sen på vispgrädden.
I med hönsbuljong, honung, salt och redning.
Koka upp och smaka av.