vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Maderiasås

Publicerad 2017-04-23 14:55:00 i Allmänt, sås,

Det här är en sås som funkar till det mesta, en grillad fläskfilé men också en ugnsstekt lax. Den mottogs med blandade kommentarer från barnen/ungdomarna, kanske mer "vuxlig" i smaken. Testa och se vad du tycker 
 
Du behöver:
1 dl maderia
1,5 msk kycklingfond
2,5 dl creme fraiche
ev lite hackad dill
salt
 
Gör så här:
Blanda maderia och fond i en kastrull, koka upp och låt det koka tills det har reducerats till hälften ungefär. Ta av från plattan och blanda ner creme fraichen. Smaka av med salt. Om såsen ska vara till lax är det gott med lite hackad dill i.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela