vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Kantarellstuvning

Publicerad 2017-08-27 11:39:00 i Allmänt, Svamp, brödmat,

Det här är nästan helt otroligt!! Makalöst!! Trodde aldrig i mitt liv att jag skulle dels tillaga detta, dels lägga ut recept på det och dessutom tycka att det är gott!!! 😂
Inspiration, peppning (intensivt tjöt kan man också kalla det 😉) och tips från min vän svampgurun har gjort att jag har vågat 😊 Tack 😀
 
Kantarellstuvning (till crepes eller gratinerad smörgås):
Du behöver:
350g rensade kantareller
1 liten röd lök
1 klyfta vitlök
1 pkt bacon
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk ljus redning
 
Gör så här:
Hacka kantarellerna fint. Fräs dem rätt hårt i stekpanna, (stek bort det blöta).
Hacka röd löken och skala och pressa vitlöken, stek löken mjuk och blanda ner i kantarellerna.
Skär/klipp baconet i små bitar, knaperstek, låt rinna av på papper, blanda ner i kantarellerna.
Låt allt fräsa ihop en stund.
Häll på grädde och mjölk. Blanda ner redning.
Sjud i 5-8 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela