Tager vad man haver kyckling...
...eller "hittar inte det gamla receptet på kycklinggrytan" 🙄
.... eller så döper vi den här med till:
Gräddig kycklinggryta med röd currypasta (så avancerat 😉)
Idag när jag kom hem ifrån jobbet var det bråttom att laga mat så sonen skulle hinna få i sig hyfsat innan han skylle dra iväg på sitt tredje 12-timmars nattpass för veckan.
Hade varit ordningsam (för en gång skull😉) och fått tinat kycklingen i tid, vilket var tur med tanke på att resten inte var ordnat😳. Så det här receptet skapades idag i all hast, då jag inte hittade det gamla hederliga receptet😕. Eftersom det gick fort så blev mina anteckningar lite si så där men nog ändå rätt okej, men för säkerhetsskull så smaka dig fram 😏.

Det blev i alla fall gott till slut, så gott, så jag fick order av sonen att spara det och lägga ut på bloggen 😊 👍 . Så här kommer det:
Du behöver:
600 g kycklingfilé
1 liten röd lök
2 mindre vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
80g mascarponeost
1,5 tsk röd currypasta
1 tsk curry
ca 1 tsk riven färsk ingefära
smaka av med salt
Gör så här:
Skär rent kycklingen och dela i mindre bitar. Stek i stekpanna, salta lätt under tiden.
Hacka rödlöken fint och fräs den mjuk i en kastrull, pressa ner vitlöken och låt den fräsa med en stund.
Häll i grädde, mascarponeost, currypasta och curryn i kastrullen.
Skala och riv ingefäran och blanda ner i såsen. Låt sjuda en stund.
När kycklingen är färdigstekt lägg ner den i såsen.
Smaka av med salt.
Servera ris till.