vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Kycklingburgare 🍔

Publicerad 2017-05-07 11:06:00 i AllmÀnt, brödmat, kyckling, köttfÀrs,

Lite variation pĂ„ burgare kan ju inte skada 😏 och hittade kycklingfĂ€rs i butiken med kort datum. Gott, dĂ„ passar vi pĂ„ att göra lite kycklingburgare till middag 😊 perfekt! 
Till vĂ„ra burgare hade vi sötpotatisstrips, hemmagjord dressing och picklad rödlök - gott 😋 
Receptet Àr för 6 personer.
Du behöver: 
750 g kycklingfÀrs
1 tsk salt (drygt)
3 krm pepparmix
1 tsk cayennepeppar
Ca 1 dl hackad persilja
1-2 vitlöksklyftor
2 Àgg
Gör sÄ hÀr:
Blanda salt, pepparmix, cayennepeppar och hackad persilja. Skala och pressa ner vitlöken. KnÀck ner Àggen och blanda runt. 
LÀgg i kycklingfÀrsen och rör runt sÄ allt blandar sig ordentligt.
KycklingfÀrs Àr lite "kletigare" Àn annan fÀrs, men försök och dela upp i sex lika stora delar och forma till bollar.
Ner i stekpannan och platta till dem. 
Stel dem i stekpannan tills de Àr fÀrdiga alternativt. Stek dem 2 minuter pÄ vardera sidan sÄ de blir gyllenbruna och stek dem fÀrdiga i ugnen: 200 grader i ca 10 minuter.
Servera med klassiska tillbehör 😊
Gott med Max Friscobröd till och en skiva hamburgeost pÄ. HÀr har vi sötpotatisstrips och picklad rödlök till 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prĂ€stgĂ„rd, tillsammans mina tvĂ„ barn och vĂ„r hund. Livet snurrar pĂ„ i hög fart och det gĂ€ller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka Ă€r nĂ„got av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag fĂ„r prioritera. Ibland blir det lĂ„ngbak och lĂ„ngkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lĂ€tta lösningarna. PĂ„ min sida, pĂ„ min blogg hittar du bĂ„da delarna, bĂ„de det snabba och lĂ€tta men ocksĂ„ de lĂ„nga varianterna (men oftast inte sĂ„ krĂ„ngliga Ă€ndĂ„ 😉) och in emellan kommer sĂ€kert ett och annat allmĂ€nt inlĂ€gg om familjen och vardagen. VĂ€lkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela