Kycklingburgare đ
Lite variation pĂ„ burgare kan ju inte skada đ och hittade kycklingfĂ€rs i butiken med kort datum. Gott, dĂ„ passar vi pĂ„ att göra lite kycklingburgare till middag đ perfekt!
Till vĂ„ra burgare hade vi sötpotatisstrips, hemmagjord dressing och picklad rödlök - gott đ
Receptet Àr för 6 personer.
Du behöver:
750 g kycklingfÀrs
1 tsk salt (drygt)
3 krm pepparmix
1 tsk cayennepeppar
Ca 1 dl hackad persilja
1-2 vitlöksklyftor
2 Àgg
Gör sÄ hÀr:
Blanda salt, pepparmix, cayennepeppar och hackad persilja. Skala och pressa ner vitlöken. KnÀck ner Àggen och blanda runt.
LÀgg i kycklingfÀrsen och rör runt sÄ allt blandar sig ordentligt.
KycklingfÀrs Àr lite "kletigare" Àn annan fÀrs, men försök och dela upp i sex lika stora delar och forma till bollar.
Ner i stekpannan och platta till dem.
Stel dem i stekpannan tills de Àr fÀrdiga alternativt. Stek dem 2 minuter pÄ vardera sidan sÄ de blir gyllenbruna och stek dem fÀrdiga i ugnen: 200 grader i ca 10 minuter.
Servera med klassiska tillbehör đ

Gott med Max Friscobröd till och en skiva hamburgeost pÄ. HÀr har vi sötpotatisstrips och picklad rödlök till