vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Kycklingpaj

Publicerad 2018-06-27 07:57:52 i Allmänt, kyckling, matpaj,

En paj... igen... ja, jag vet! Jag ääälskar paj och sån tur är så gör mina barn det också 😅 så här kommer ytterligare ett recept 😊
Inte den bästa bilden, men pajen är god ändå 😉
 Du behöver:
degen:
4 dl vetemjöl
200 g smör
1 tsk salt
2,5-3 msk kallt vatten
fyllning:
1 kg kycklingfilé
2-3 vitlöksklyftor
Paprikapulver
Ca 8 champinjoner
1 purjolök
1 orange paprika 
3 dl creme fraiche
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl tomatpuré
3 tsk sambal oelek
0,5 msk ljus maizena redning
Salt
Peppar
Riven ost
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader och smörj sen en springform (form med löstagbar botten).
Sen är det dags för degen. Skär smöret i mindre bitar och smula ihop med vetemjöl och salt i en bunke. 
Tillsätt vattnet och knåda ihop till en deg.
Tryck ut degen i formen, det ska vara det hela vägen upp på kanterna.
Ställ in formen i kylskåpet i 20-30 minuter.
Dags för kycklingen. Rensa och skär filéerna i mindre bitar. Stek dem sen i smör. Dusta över paprikapulver under tiden. Ställ kycklingen åt sidan när den är klar.
Hacka purjolöken och champinjonerna fint, stek det i smör, skala vitlöken  och pressa i.
Blanda ner resten av ingredienserna (förutom osten), rör om och blanda sen ner kycklingen, låt det koka upp och drag av från värmen. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut formen ur kylen, nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda sen i ca 10 minuter.
Ta ut ur ugnen, häll i kycklingröran, strö över rikligt med ost och ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
Låt svalna något.
Ta bort kanten på formen. 
Servera med lite sallad, fetaost och kanske lite vitlökssås 😊
Mysigt när man får det här skickat till dig från sonen 😊: en hälsning från hans tjej som fick med sig pajen i matlådan till jobbet dagen därpå
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela