vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Rabarberlemonad med citron och vanilj

Publicerad 2020-07-17 10:05:58 i AllmÀnt, Saft och sylt,

Nu kommer det 😄 FĂ„tt mycket beröm för den hĂ€r, den blev sĂ„ bra och Ă€r sĂ„ god 😍
Ett somrigt och enkelt drinktips: istĂ€llet för att spĂ€da med vatten: ta mousserande istĂ€llet 😄đŸč
Den hĂ€r lemonaden Ă€r vĂ€kdigt lĂ€tt att göra, sĂ„ bara att sĂ€tta i gĂ„ng 😉
Du behöver:
Ca 1,5 kilo rabarber
1 citron (gÀrn ekologisk)
0,5 vaniljstĂ„ng (Ă€ven det finns ekologiskt đŸ˜ŠđŸ‘đŸ»)
2 liter vatten
0,5 msk citronsyra
0,5 tsk natriumbensoat
Ca 8 dl strösocker 
Gör sÄ hÀr:
SkÀr rabarbern i centimeterstora bitar.
Skiva citronen.
Dela vaniljstÄngen pÄ mitten och skrapa ut fröna. 
(Man kan ha med fröna i, men wn del tycker det ser trĂ„kigt ut med de svarta prickarna i, dĂ„ hoppar man över det. Jag kan tycka att det ser vĂ€ldigt hemmagjort och riktigt ut 😉).
Koka upp vattnet.
LÀgg rabarber, citron och vaniljstÄng i en bunke, hÀll över vattnet.
Rör ner citronsyra och natriumbensoat.
LÄt stÄ övertÀckt i kyl i tvÄ dygn. 
Rör om nÄgra gÄnger under tiden.
Sen Àr det dags att sila saften och att röra ner sockret.
LÄt stÄ och rör tills sockret har löst sig.
HÀll upp i flaskor och lÄt stÄ kallt.

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela